Auton voi hankkia käytettynä tai uutena

« takaisin kotisivulle (homepage)

Minileasing on pitkäaikainen auton vuokraus

Julkaistu

Minileasing voi olla hyvä vaihtoehto monessa erilaisessa tilanteessa. Monet eivät halua omistaa autoa, vaan kokevat vuokraamisen tai liisaamisen parempana vaihtoehtona. Minileasing on vaihtoehto vuokraamisen ja liisaamisen välillä, jolloin auton voi pitää hallussaan pidempään kuin vuokratessa, mutta sopimus on lyhytaikaisempi kuin liisatessa. Tällä kertaa blogissa on aiheena auton minileasing. Jos aihe kiinnostaa ja haluat lukea siitä lisää, tervetuloa blogin ja tämänkertaisen kirjoituksen ääreen.

Minileasing on yksityisleasing

Minileasingillä tarkoitetaan leasing-sopimusta, joka solmitaan liisaavan yrityksen ja yksityishenkilön välillä. Leasingsopimuksella auto saadaan käyttöön kiinteällä kuukausimaksulla, joka vaihtelee sopimuksesta, sen pituudesta, autosta ja yrityksestä riippuen. Leasing-sopimusta voi siis kutsua pidempi aikaiseksi auton vuokraukseksi ja yleensä sopimuksen kesto on noin 2 – 4 vuotta, mutta myös lyhemmän sopimuksen tekeminen on mahdollista. Aiemmin leasing-sopimuksia tekivät enimmäkseen yritykset, jotka tarjosivat työntekijöilleen mahdollisuuden leasing-etuun. Viimeisen kymmenen vuoden aikana, autojen pidempi aikainen vuokraaminen on yleistynyt myös yksityishenkilöiden keskuudessa. Leasing-sopimus voi vaihdella todella paljon, mutta sitä tehdessä sovitaan palveluntarjoajan kanssa, sopimukseen kuuluvat ajokilometrit sekä kaikki muut sopimukseen kuuluvat palvelut, kuten esimerkiksi huolto- ja rengaspalvelut. Sopimukseen on myös mahdollista sisällyttää paljon muitakin autoilusta aiheutuvia kuluja, lukuun ottamatta polttoainekuluja ja autoveroa.

Leasing-sopimuksia on erilaisia

Yleensä on mahdollista solmia kahdenlaisia leasing-sopimuksia. Toinen sopimus perustuu auton liisaamiseen, jossa auto palautetaan sopimuskauden jälkeen. On myös mahdollista solmia leasing-sopimus, jossa kuukausimaksut toimivat osamaksuina, jolloin autoliike tekee takaisinostositoumuksen ja ostaa ajoneuvon takaisin sopimuskauden päätyttyä. Yksi suurimmista eroista näiden kahden sopimusmuodon välillä on se, että leasing-sopimus on verotuksellisesti vuokrausta ja palvelun hintaan lisätään arvonlisävero, mutta osamaksupohjaiseen sopimukseen ei kuulu arvonlisävero, koska kyseessä on osamaksurahoitus. Se, onko auton liisaaminen parempi vaihtoehto kuin ostaminen, riippuu paljon omasta tilanteesta, kuten esimerkiksi siitä, kuinka paljon vuodessa kertyy ajokilometrejä, voiko kilometrimäärän ennakoida helposti ennakkoon ja minkälaisella autolla haluaa ajaa. Jos auton liisaa, silloin ei tarvitse huolehtia sen arvon alenemisesta ja voi helposti vaihtaa auton aina uuteen malliin sopimuskauden päättyessä. Leasing-sopimukset voivat olla keskenään hyvinkin erilaisia, joten tärkeää tehdä huolellista hintavertailua ennen sopimuksen solmimista. Casahouse Rent Oy tarjoaa pakettiauton vuokrausta ja leasingiä. 


jaa