Auton voi hankkia käytettynä tai uutena

« takaisin kotisivulle (homepage)

Minileasing tuo hyötyä ja vapautta autoiluun

Julkaistu

Minileasing, josta voitaisiin suomeksi käyttää hauskoja nimityksiä, kuten pienliisaus, pienvuokraus tai lyhytleasing, on yhä suositumpi tapa monille yrityksille hankkia yritysautoja lyhytaikaisesti. Se on auton vuokraamista tavallisesti pidemmäksi aikaa kuin kuukausi, mutta lyhyemmäksi kuin muutama vuosi. Tällainen tilanne voi tulla eteen, kun työntekijä joudutaan lähettämään työtehtäviin toiselle paikkakunnalle vaikkapa puoleksi vuodeksi, ja työntekijän perheautoa tarvitaan kotipaikkakunnalla. Joskus taas yritys voi tarvita osan vuotta vaikkapa pakettiautoa logistisiin tehtäviin. Tällaisiin tilanteisiin minileasing on oikea ratkaisu.

Edullisempi kuin tavallinen vuokra-auto

Perinteinen autonvuokraus on minileasingiin verrattuna kalliimpaa. Se perustuu päivävuokrahintaan. Minileasing puolestaan perustuu kuukausihintaan tai joissakin tapauksissa lasketaan pakettihinta vaikkapa vuodeksi. Pari vuotta on yleensä maksimi aika, minkä autoa voi vuokrata minileasingilla. Leasingautoissa huolto ja renkaanvaihdot kuuluvat pakettihintaan, ja tämä sama pätee myös minileasingissa. Tämä on erinomainen vaihtoehto yrityksille, jotka tarvitsevat autoja lyhyellä varoitusajalla tai joiden liiketoimintaympäristö vaihtelee nopeasti. Minileasing on joustavampi kuin perinteinen esimerkiksi kolmen vuoden leasing, koska lyhyempi vuokra-aika mahdollistaa esimerkiksi auton mallin vaihtamisen tarpeen tullen.

Joustavuus ja laatu ovat tärkeät kriteerit

Kun yritykset vuokraavat auton, ne voivat luottaa siihen, että kaikki kulut on katettu. Minileasing on ympäristöystävällinen ratkaisu, joka kannustaa yrityksiä uusimman teknologian käyttämiseen ja vähentää autojen päästöjä. Minileasing on erinomainen vaihtoehto yrityksille, jotka etsivät lyhytaikaista ratkaisua autonvuokraukseen ja haluavat joustavuutta. Se voi olla loistoratkaisu esimerkiksi start-up- yrittäjän, freelancerin tai kausityöläisen kannalta. Nämä tarvitsevat usein lyhytaikaisia järjestelyjä auton käyttöön. Joskus on mahdollista käyttää minileasing-palvelua myös yksityishenkilönä, vaikka käytännössä useimmin palvelua tarvitsevat yritykset ja yrittäjät.

Vuokrasopimuksen hankkiminen on myös helpompaa kuin perinteisen pitkäaikaisen leasing-sopimuksen. Sopimus voidaan allekirjoittaa nopeasti ja vaivattomasti, eikä se vaadi merkittävää taloudellista panosta. Vuokrapanttisummat tai vuokraajan vuositulot eivät ole kynnyskysymys, kuten perinteisissä pitkissä auton leasing-sopimuksissa. Minileasing-sopimuksen hyviin puoliin kuuluu myös sen joustavuus. Sopimusta voi muuttaa helposti esimerkiksi tarvittaessa lisäämällä vuokra-aikaa.

Vuokrattava kulkuneuvo on tavallisesti parempikuntoinen ja uudempi kuin perus vuokra-autojen kohdalla. Pakettiauton minileasing saattaa yllättää positiivisesti, kun vastassa on siisti ja huollettu auto. Kaluston siistinä ja kunnossa pitäminen ovat vuokrauspisteessä kunnia-asioita.

Pakettiauton minileasing meiltä: Casahouse Rent Oy


jaa